Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Zkreslené vidění - Netleská se myšlence

Kdyby bezdomovec, co u nás vybírá popelnice, objevil lék proti rakovině, lidstvo by nebylo o nic bohatší ani zdravější. Nikdo by se to totiž nedozvěděl.
Čulibrk - 163

 Fakta sama o sobě jsou neutrální. Nic neznamenají, nebo mohou znamenat kdeco. Záleží na jejich výkladu, úhlu pohledu a kdo je kam přináší. S myšlenkami, názory a ideemi je to stejné.

 Jsou lidé, kteří neumějí vyprávět vtipy. Ne, že by neměli smysl pro humor nebo si žádný vtip nepamatovali, ale ať dělají cokoli, nikdo se nesměje. Vím to, protože k nim patřím. A jsou jiní, kterým stačí se jen ušlíbnout a ostatní se mohou potrhat smíchy.

 Jsou i tací, kteří nevědí odpovědět na vše, co se od nich v dané chvíli žádá, ale přesto svou odpovědí tazatele dokáží uspokojit. Dovedou ho tam, kde jsou si jistí, neboli umějí to okecat. Což se hodí často u školní tabule, v životě potom kdykoli.

 Kdo si ještě vzpomene na neutuchající a frenetický potlesk po projevech politických potentátů za vlády KSČ? Téměř nikdo nevnímal, o čem Husák, Štrougal či Mohorita kdesi u mikrofonu v dáli hřímá, ale každý věděl, že kdyby netleskal, lišil by se, projevil tím jiný názor – a to už by bylo podezřelé. Slepá a alibistická stádnost.

 Pokud se v poslanecké sněmovně objeví návrhy zákonů o odvolatelnosti politiků, jejich přímé hmotné odpovědnosti, o znovuzavedení trestného činu příživnictví, o nepromlčitelnosti privatizačních zločinů nebo o referendu, mnozí poslanci ani neposlouchají. Protože pocházejí od SPD a KSČM. Tím jsou předem odsouzeny k opovržení. Vždyť co peklo vymyslí, nemůže být ani zpoloviny čisté. Slepá a alibistická stádnost.

 Jestliže se koncem září roku 2019 na klimatickém summitu v newyorském sídle OSN zjevila Greta Thurnbergová a zvěstovala konec světa, šlo o něco zcela jiného, než když vám u dveří zazvoní dvoučlenné komando Božích poslů ze společnosti Svědků Jehovových nesoucí tutéž výhružnou zprávu. Ačkoli je to vědecky podloženo přibližně stejně. A i potlesk státníků byl podobný jako u nás za normalizace. Slepá a alibistická stádnost.

 Až jednoho dne nastane čas, kdy lidstvo zmoudří, politické strany i hranice budou zbytečné, lidé budou říkat co si myslí a dělat jen užitečné věci, mít jen co budou potřebovat a chtít co je správné… ale něco podobného už tvrdili komunisté. Raději se smiřme s realitou.

 A každý ať si dobře rozmyslí komu tleská a proč.

 

-------------------------------------------------------------------

 

Dodatek podeváté – Novoroční a inaugurační projev prezidenta České republiky

 

Vážení spoluobčané!

Několik posledních let nám politici lhali a nutili k tomu i sdělovací prostředky, zneužívali své moci k ovládání policie, zkreslovali skutečnost pro své ziskuchtivé cíle a falešnými a tendenčními zprávami šířili strach a tmářství ne nepodobné středověkým praktikám. Mnoho našich bližních doplatilo na loajalitu a důvěru ve smysl vládních nařízení, která jakoby přicházela z jiného světa. Ze světa, kde vládne fašismus, zvůle, diktatura. Každý máme někoho z rodiny, kdo podlehl zdravotním komplikacím po aplikaci vakcíny proti koronaviru a jeho mutacím, nebo pozdějšímu metacovidu-22. Neměl bych zapomenout zmínit i důvěřivé oběti některých testovacích postupů, oběti působení rakovinotvorných respirátorů, i oběti prostého snižování přirozené imunity přidušováním dýchacích cest improvizovanými hadry. I zástup postižených zanedbáváním lékařské péče a nekonečným odkládáním operací. Tyto mrtvé bývalí mocní připisovali pandemickému viru a ve jménu pseudoochrany zdraví roky pustošili zemi a zastrašovali její obyvatele.

Národ je zdecimován po všech stránkách. Morální situace je snad horší, než po Mnichovu v roce 1938 za druhé republiky. Ekonomika zničená a vydrancovaná nadnárodním kapitálem. Z astronomického zadlužení nás dostal loňský rozpad Evropské unie, ale i tak bude ještě alespoň pět let fungovat přídělový systém. Nejhorší zločiny byly ovšem spáchány na dětech. Bude trvat celou generaci, než si opět budeme moci říci, že máme tu čest náležet ke kulturní a vzdělané části lidstva. Zničené sociální návyky a charaktery křivené nedůvěrou, podezíravostí a udavačstvím se s dnešní mládeží potáhnou ještě daleko do dospělosti.

Pachatelé, strůjci a ideologové nejhorších zločinů budou potrestáni jak na v těchto dnech ustavujícím se mezinárodním soudním fóru, tak i v zemích, kde své skutky páchali. Zneužitý zdravotnický a policejní personál bude posuzován případ od případu.

Neberte, prosím, spravedlnost do svých rukou. Staly by se z vás podobně necitelné bestie, jaké zde vládly ještě zcela nedávno. Neobávejte se, klidný spánek už mít nebudou.

My, kteří jsme zbyli, a jsou nás téměř dva miliony, musíme opět obnovit vše, co bylo zničeno.

Přeji pěkný den i celý rok 2026.

 

P.S. – Opět se ozvala budoucnost. Sama od sebe. Nijak jsem se jí neprosil. A fakt nic bližšího nevím. O koho vůbec jde? Byla mimořádná volba? Jak a proč skončil nouzový stav? Uprchly špičky mafie z Česka? Zemřel vůbec někdo na covid-19, či byl podíl mrtvých s rýmou větší? Povede se znovu stát se civilizovanou zemí? Jde o optimismus nebo pesimismus? Je autor duševně zdráv? Byl Babiš mimozemšťan? A co na to Čulibrk?

Lidstvo je schopno degenerovat velmi rychle.

Slituj se Bůh nad pouští!

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jindřich Kubánek | pátek 26.3.2021 13:30 | karma článku: 11,15 | přečteno: 270x
  • Další články autora

Jindřich Kubánek

Zkreslené vidění – Potomci volů

Je jich tu, jako kdyby je shazovali z letadla. Nebo z nebe. Čemuž se nedivím. Kdo by si je chtěl dobrovolně nechat? Nemají tu nakonec někde poblíž hnízdo?

3.5.2024 v 13:30 | Karma: 18,61 | Přečteno: 322x | Diskuse| Společnost

Jindřich Kubánek

Zkreslené vidění - Svoboda slova 2

Co nemají mocipáni pod kontrolou, tím se cítí být ohroženi. Mocní se bojí slova, samostatného myšlení a pravdu přímo nesnášejí. Jinou pravdu. Mají svoji.

26.4.2024 v 13:30 | Karma: 17,03 | Přečteno: 232x | Diskuse| Společnost

Jindřich Kubánek

Zkreslené vidění – Ekonomika

Vlastně mne nejvíc zajímá, jestli vydělám tolik, abych si za to koupil, co potřebuji. A aby zbylo ještě i na horší časy. A kradlo víc rudé bratrstvo nebo současná mafie u koryt?

19.4.2024 v 13:30 | Karma: 19,86 | Přečteno: 444x | Diskuse| Společnost

Jindřich Kubánek

Zkreslené vidění – Zimní bunda

Jsme materialisté větší, než je zdrávo. Věci a touha po nich nás ovládají v míře, kterou si odmítáme připustit. Závislost na nadbytku nám zatemňuje rozum a bere radost ze života. Mít je pro nás víc, než být.

12.4.2024 v 13:30 | Karma: 14,09 | Přečteno: 394x | Diskuse| Společnost

Jindřich Kubánek

Zkreslené vidění - Zkušenost a chyba

Kdo nedělá chyby, ani nemůže být člověkem. Kdo se z nich nepoučí, ani si jím nezaslouží být. Kdo stále opakuje tytéž, má dlouhé vedení, někdo ho proklel, nebo je jednoduše hloupý.

5.4.2024 v 13:30 | Karma: 13,81 | Přečteno: 286x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Německo je otřeseno. Přišel brutální útok na politika, pak následoval další

4. května 2024  17:40,  aktualizováno  21:09

Na lídra kandidátky německé sociální demokracie (SPD) v Sasku do evropských voleb Matthiase Eckeho...

Vyváděla strašné věci. Zahradil označil Jourovou za nejhorší z eurokomisařů

4. května 2024

Premium Když Česko vstoupilo 1. května do Evropské unie, byl tam matador ODS Jan Zahradil kooptován...

Auto vyjelo z vozovky a srazilo tři lidi. Žena zemřela, dvě vnučky jsou zraněné

2. května 2024  16:40,  aktualizováno  3.5 12:38

Osobní auto srazilo dnes odpoledne v Čáslavicích na Třebíčsku ženu a dvě děti. Žena srážku...

Když se běží pro miminka do dlaně. Pohyb pomáhá předčasně narozeným dětem

6. května 2024  15:20

Tak malé, že se vám vejdou do dlaně. Řeč je o předčasně narozených dětech, které stráví začátek...

V predátorských titulech publikovala i Nerudová. Bylo to dávno, hájí se

6. května 2024  15:16

Danuše Nerudová je lídr kandidátky STAN a také aspiruje na post europoslankyně. Česko by ráda...

Kritická místa pod dohledem. I Česko reaguje na hrozbu ruských sabotáží

6. května 2024  15:15

Tajné služby v různých evropských zemí varují vlády, že Rusko plánuje sabotážní akce napříč...

Černý kašel polevil. Nově nakažených ubylo o pětinu

6. května 2024  15:01

V České republice za týden přibylo 1266 případů onemocnění černým kašlem, je to o 338 případů méně...

Chcete, aby vaše děti měli v dospělosti bohatství? Přečtěte si, jak na to!
Chcete, aby vaše děti měli v dospělosti bohatství? Přečtěte si, jak na to!

Správné finanční návyky a dovednosti vznikají právě v dětství. Mnoho dětí je přijímá přirozeně od svých rodičů, kteří jsou pro děti velkým vzorem....

  • Počet článků 326
  • Celková karma 17,41
  • Průměrná čtenost 292x
Jsem expresident KKR, dárce plazmy, skládám básně, písně, musím je i sám interpretovat (nikdo jiný na to není) pomocí kytary a jiných hudebních nástrojů, zabýval jsem se grafologií, sloužil jsem u PS, vedl pionýry, byl finančním poradcem...

Věřím, že inteligentní člověk je schopen s jiným inteligentním člověkem se vždy domluvit. Jestliže oba chtějí. S těmi ostatními jak kdy. A že stejnou věc lze vidět i jinak.

Čulibrka uveřejňuji se zhruba ročním zpožděním v 13.30 hodin každý pátek.

Rád si přečtu vaše názory v debatě. Jakékoli. Napsat mi můžete i na https://www.facebook.com/jindrich.kubanek.3

Seznam rubrik